Project Description

Visuele Drone Inspecties

Door het inschakelen van Drones in een gecontroleerde omgeving maken we het mogelijk om op een snelle, goedkope, veilige en efficiënte manier elke technische installatie of gebouw te inspecteren.
Onze drones vliegen 360° rond het te inspecteren object en brengen zo alles nauwkeurig in kaart, tot een haarscherp detailniveau van enkele millimeters.

Elk aspect van de inspectie wordt grondig voorafgaand besproken, en kan indien gewenst uitgevoerd worden in het bijzijn van de opdrachtgever en diens technische verantwoordelijken.
Het gedetailleerde fotografische beeldmateriaal wordt professioneel gerapporteerd en met de opdrachtgever besproken. Die beelden maken achteraf nog een grondige analyse mogelijk, en kunnen verdere onderhoudshandelingen helpen sturen.

Door middel van fotogrammetrie en metingen met GPS-referentiepunten kunnen we op eenvoudige manier niet enkel 3D modellen aanleveren, maar ook regelmatig herhalende inspectietaken kunnen hierdoor vereenvoudigd worden.

Het heeft geen zin om een technieker naar een moeilijk bereikbare, risicovolle locatie te sturen als het veiliger, sneller, beter en goedkoper met een drone kan.

Industriele Drone inspectie van hoogspanningskabels
Thermische drone inspecties

Thermische Inspecties

Onze hoogtechnologische thermische camera (FLIR) maakt eveneens volgende inspecties mogelijk:

  • defecte zonnecellen in zonnepanelen
  • warmteverlies, koudebruggen, isolatieproblemen
  • lekdetectie
  • kortsluiting
  • corrosie op electrische installaties
  • wisselverwarming bij de spoorwegen